Tips voor het LinkedIn-profiel

Interesseer potenti√ęle klanten en bouw vertrouwen op door uw profiel verder te verbeteren.

LinkedIn Profile

1. Wijzig uw achtergrondafbeelding

Gebruik een afbeelding gerelateerd aan uw branche, bedrijf of locatie. Met deze eenvoudige wijziging ziet uw profiel er direct een stuk relevanter uit voor uw doelgroep.

2. Upload een professionele foto

Gebruik een professionele portretfoto. Profielen met een foto krijgen 40% meer reacties op hun InMail-berichten dan profielen zonder foto. Mensen zien nu eenmaal graag met wie ze spreken. Daarbovenop hebben gebruikers van Sales Navigator een grotere foto dan andere leden, zodat ze nog beter opvallen.

3. Schrijf een pakkende kopregel

De tekst onder uw naam is de kopregel. Na uw foto is de kopregel het eerste wat mensen zullen bekijken op uw profiel. Bovendien staat de kopregel achter uw naam in zoekresultaten.

Gebruik een creatieve tekst waarin u uitlegt wat u doet of hoe u uw klanten helpt (bijv. ‚Äėprestaties van salesteams verbeteren met behulp van social selling‚Äô) in plaats van simpelweg uw functietitel.

4. Geef meer informatie in de samenvatting

Na uw foto en kopregel is de samenvatting het meest gelezen gedeelte van uw profiel. Gebruik dit veld om meer informatie te geven. Vertel bijvoorbeeld over uw passies, uw professionele achtergrond of uw bijdragen aan uw bedrijf, en voeg een oproep tot actie toe.

5. Voeg rich media toe

Geef prospects en klanten toegang tot belangrijke bestanden, zoals datasheets, witboeken en presentaties. Upload bestanden vanaf uw computer, of voeg link naar video’s of SlideShare-presentaties toe. 

Doe er nog een schepje bovenop

Gebruik deze aanvullende tips om uw beoogde klanten aan te spreken.

Contact

Pas de URL van uw openbare profiel aan

De URL van uw openbare LinkedIn-profiel misstaat zeker niet in e-mailhandtekeningen en op visitekaartjes, en zorgt ervoor dat u makkelijker kunt worden gevonden via zoekmachines. Gebruik een URL die eenvoudig te herkennen is en u op de juiste manier vertegenwoordigt.

Voeg uw contactgegevens toe

Uw contactgegevens zijn alleen zichtbaar voor eerstegraads connecties. Als u eenmaal een connectie hebt gemaakt met een potenti√ęle klant of collega, is het handig als ze eenvoudig uw contactgegevens kunnen terugvinden.

Vraag om aanbevelingen

Vraag om aanbevelingen van collega’s, werkgevers en, beter nog, klanten die uit eigen ervaring kunnen vertellen over uw vaardigheden en bijdragen. Vraag ze om zich te richten op één specifieke vaardigheid of eigenschap die de basis vormt van hun mening over u. Ga voor kwaliteit, niet kwantiteit, en wees oprecht. 

U kunt om een aanbeveling vragen door omlaag te scrollen op de profielpagina totdat u het onderdeel Aanbevelingen ziet.

Nadat u uw LinkedIn-profiel hebt bijgewerkt…

Bekijk hoe uw interacties met prospects veranderen. Gebruik deze informatie om uw profiel up-to-date te houden en ervoor te zorgen dat het aansluit bij de interesses en behoeften van potenti√ęle klanten.