Over PointDrive

Image of PointDrive Example

Hoe het werkt:

PointDrive is een salesapplicatie die sales professionals op een verbeterde manier verbindt met prospects door middel van een persoonlijke aanpak gedurende het verkooptraject. PointDrive stelt je sales team ook in staat het aantal bezoeken te bekijken en zo de interesse te peilen en efficiƫntere opvolging te geven.

Wie gebruikt het:

PointDrive is uitsluitend beschikbaar voor klanten met Sales Navigator Team of Sales Navigator Enterprise. Neem voor meer informatie contact met ons op of met je Relatiemanager.Ā 

Met PointDrive...

Icon of adding a connection

Personaliseer

je jouw PointDrivepresentatie voor je prospect door relevante documenten toe te voegen -- waaronder PowerPointpresentaties, PDFs, URLs, plattegronden, en video's -- vergezeld door een persoonlijke tekst.

Icon of adding a connection

Update

je de PointDrivepresentatie en voeg je er op ieder gewenst moment nieuwe inhoud aan toe om jouw kopers betrokken en geĆÆnformeerd te houden tijdens het gehele verkoopproces.

Icon of adding a connection

Deel

je jouw PointDrivepresentatie met prospects door de link toe te voegen aan InMails en emails.

Icon of adding a connection

Ontvang je meldingen

wanneer prospects en nieuwe stakeholders de PointDrive bekijken en zie je welke documenten de meeste bezoeken hebben gehad om zo jouw opvolging hierop toe te spitsen.

Icon of adding a connection

Identificeer je stakeholders

binnen een account wanneer je PointDrive wordt doorgestuurd naar potentiƫle beslissers.

Icon of adding a connection

Deel je succes

Maak gebruik van PointDrive om het salesproces goed te doorlopen en help je teamgenoten door succesvolle presentaties onderling te delen.

Wanneer PointDrive te gebruiken

Pre-verkoop

Na het eerste gesprek kun je een PointDrivepresentatie delen om verschillende redenen:

Om prospects voor te bereiden op de stof die besproken zal worden. Om het vorige gesprek samen te vatten, met daarbij gewenste extra informatie en eventuele follow-up materialen.

Opvolging verkooptraject: Blijf relevante inhoud toevoegen aan dezelfde presentatie om tijdens het verkooptraject opvolging te blijven geven. In sommige gevallen is het zinvol om in extra informatie te voorzien omtrent het product, functionaliteiten, of diensten.

Bronnen voor pilots: Gebruik PointDrive om informatie met je prospect te delen wanneer je een pilot uitvoert. Op deze manier bewaar en organiseer je het pilotmateriaal overzichtelijk op Ć©Ć©n plek.

Contracten versturen: Maak gebruik van PointDrive om contracten met je prospect te delen. Zo kun je de activiteit en het aantal bezoeken in realtime bijhouden. Je kunt jouw PointDrivepresentatie beveiligen wanneer je gevoelige informatie deelt door downloads te verbieden of een wachtwoord in te stellen.

Na het sluiten van de deal

Kickoff: Nadat de overeenkomst is getekend, is het aan te raden om een PointDrivepresentatie naar je klant te sturen. Hierin kun je informatie delen over de te nemen stappen in combinatie met andere nuttige materialen, zodat de klant zelf aan de slag kan.

Webinar- of Meetingopvolging: Verstuur een PointDrivepresentatie ter opvolging van een telefoongesprek of webinar om de besproken stof samen te vatten. Je kunt er notulen, slides, een link naar de opname, en andere bronnen die tijdens het gesprek genoemd zijn aan toevoegen.

Nieuwsbrief: PointDrive kan ook gebruikt worden als nieuwsbrief format om in contact te blijven met je klant. Verstuur links naar relevante artikelen uit de industrie, best practices, en updates over je product/dienst. Het is een simpele manier om jouw expertise in de schijnwerpers te zetten.

Business Review/Renewals: PointDrive helpt je jouw business reviews en/of renewals te organiseren. Zo kun je de besluitvormer op jullie gesprek voorbereiden of gebruiken als samenvatting die intern met stakeholders gedeeld kan worden.

Toegang tot PointDrive

Image of Accessing PointDrive from Sales Navigator

1. Login op je Sales Navigator-account.

2. Klik op het PointDrive-icoontje in het bovenste dashboard

Creƫer een PointDrive-presentatie

Image of PointDrive Example

1. Ga naar PointDrive.

2. Klik op Presentaties op de homepage. Vervolgens kom je in de bewerkingsmodus van een nieuwe presentatie. Hier zie je het volgende:

A. Je kunt hier het logo van je organisatie uploaden om jouw en jouw team's communicatie consequent en professioneel te houden. Vraag het communicatieteam van jouw organisatie om afbeeldingen met een hoge resolutie.

B. Hier vind je de link naar je PointDrive die gedeeld kan worden.

C. Bekijk je PointDrive eerst zelf om te zien wat je publiek zal zien.

D. Voeg een achtergrondfoto toe. Vraag het communicatieteam van jouw organisatie om afbeeldingen met een hoge resolutie.

E. Pas je profiel aan op je doelgroep. Je zou een voor hen relevante website toe kunnen voegen.

F. Begin je PointDrive met een persoonlijke welkomstboodschap voor jouw publiek.

G. Voeg een korte beschrijving toe over de toegevoegde waarde van de content die je deelt.

H. Hier kun je verschillende typen media toevoegen zoals een document, video, plattegrond of URL. Er zit geen grens aan het aantal assets dat je kunt toevoegen: per document geldt een limiet van 250MB. Je kunt voor iedere presentatie de instellingen aanpassen, zoals het toekennen van een wachtwoord. Lees meer over deze instellingen.

I. Sluit je PointDrive af met een dankwoord, bijvoorbeeld door met je publiek te delen hoe ze jou kunnen bereiken of door ze een opdracht mee te geven.

Creƫeren van een PointDrive: Best Practices

Icon of adding a connection

LinkedInprofiel

Importeer je LinkedInprofiel om jouw professionele visitekaartje mee te geven.

Icon of adding a connection

Kwaliteit of Kwantiteit

Over het algemeen maken presentaties met drie tot zeven assets de meeste indruk.

Icon of adding a connection

Video & Web

Video's werken per definitie het beste. Het is af te raden om te beginnen met het delen van een URL omdat dit je publiek af kan leiden van jouw presentatie.

Icon of adding a connection

Voorvertoning

Controleer je presentatie altijd in de voorvertoning om eventuele fouten te onderscheppen of om een beter inzicht te krijgen van wat je publiek zal ervaren.

Het aanpassen van je presentatie-instellingen

Image of Accessing PointDrive from Sales Navigator

1. Ga naar de Bewerkmodus van je PointDrivepresentatie.

2. Klik op ... in de rechter bovenhoek.

3. In de instellingen:

  • Voorkom downloads: Voorkom dat gebruikers je presentatie kunnen downloaden
  • Wachtwoord: Alleen met een wachtwoord krijgen je gebruikers toegang tot de presentatie
  • Houdbaarheidsdatum: Stel een datum in waarop je presentatie zal verlopen
  • Schakel de meldingen uit: Schakel de emailmeldingen voor deze presentatie uit
  • Voorkom kopiĆ«ren: Voorkom dat je collega-Sales Navigator-gebruikers jouw presentatie kunnen kopiĆ«ren.
  • CategorieĆ«n: Voeg categorieen toe alvorens jouw presentatie te delen in Teampresentaties

Het verkrijgen van inzichten uit PointDrive

Image of PointDrive Example

1. Ga naar PointDrive.

Klik op Inzichten op de homepage. De volgende tabjes zijn zichtbaar:

  • Activiteit: Op deze pagina zie je de acties van de bezoeker op chronologische volgorde. Je kunt filteren op Alle, Extern of Intern.
  • Statistieken: Deze pagina geeft een kort overzicht van het gebruik van jouw PointDrive door het aantal presentaties weer te geven en welke inhoud de meeste bezoeken heeft gekregen.

PointDrivepresentaties bekijken

Image of PointDrive Example

1. Ga naar PointDrive.

Klik op Presentaties op de homepage. De volgende tabjes zijn zichtbaar

  • Mijn Presentaties: Zowel de presentaties die je aan het bewerken bent, als die al eerder gedeeld zijn
  • Teampresentaties: Wanneer een collega die ook Sales Navigator toegang heeft een presentatie heeft gemaakt kan hij/zij ervoor kiezen deze zichtbaar te maken voor het gehele team. Let op: Het kopiĆ«ren van de presentatie van een collega.

Klik op Kopieer naast de presentatietitel om een kopie te maken van deze presentatie maar met jouzelf als auteur, die weer gedeeld kan worden met klanten. Je kunt deze kopie bewerken en aanpassen op dezelfde manier als bij het creƫeren van een nieuwe presentatie. Vergeet niet dat kopiƫren afhankelijk is van de presentatie- instellingen. Je collega zou de mogelijkheid tot kopieren kunnen hebben uitgezet.