1. Zorg ervoor dat u een ondersteunde editie van Salesforce hebt:

Sales Navigator werkt alleen met de Group-, Professional-, Enterprise-, Unlimited- en Performance-edities van Salesforce. Sales Navigator kan niet worden geïntegreerd met de Contact Manager-editie van Salesforce.

Om te controleren welke editie u hebt, meldt u zich aan bij uw Salesforce-account en raadpleegt u vanaf het tabblad Salesforce de titelbalk van uw browser. Dit zou u moeten zien: “salesforce.com – <editie>”.

Bijvoorbeeld ‘salesforce.com – Unlimited Edition.’

2. Zorg ervoor dat de Salesforce-API is ingeschakeld:

Sales Navigator gebruikt de Salesforce-API voor de integratie. De API is standaard ingeschakeld, maar uw Salesforce-beheerder kan de API’s uitschakelen.

Hierdoor kan Sales Navigator (of een andere app van derden) niet worden geïntegreerd met Salesforce.

Lees hier hoe u de Salesforce-API kunt inschakelen:

https://help.salesforce.com/apex/HTViewHelpDoc?id=admin_userperms.htm&language=en

3. Controleer of uw Salesforce-installatie bepaalde IP-adressen niet blokkeert:

Salesforce kan zo worden ingesteld dat alleen bepaalde IP-adressen toegang hebben tot Salesforce. In dat geval kan LinkedIn de API’s van Salesforce niet optimaal benutten.

Dit kunt u tegengaan door de IP-beperking te verwijderen of door de vereiste LinkedIn IP-adressen toe te voegen aan de lijst van ondersteunde IP-adressen:

8.18.31.13, 8.18.31.14, 216.52.242.13, 216.52.242.14, 108.174.2.203, 108.174.2.204, 108.174.2.205, 108.174.2.206, 108.174.2.207

In de volgende documenten wordt uitgelegd hoe u Salesforce kunt bijwerken met de goedgekeurde IP-adressen.

https://help.salesforce.com/articleView?id=mc_co_add_ip_addresses_to_whitelist.htm&type=5

4. Accounts moeten op een van de ondersteunde manieren worden toegewezen aan salesmedewerkers:

Sales Navigator haalt accounts op namens individuele salesmedewerkers om aanbevolen leads, inzichten en updates te tonen.

Sales Navigator bepaalt op de volgende manieren welke accounts worden gesynchroniseerd: 

A. Sales Navigator synchroniseert alle accounts in Salesforce die eigendom zijn van de eindgebruiker.

B. Sales Navigator synchroniseert alle accounts in Salesforce waarvoor de eindgebruiker lid is van het accountteam.

Zorg ervoor dat uw bedrijf accounts toekent in Salesforce op een van de bovengenoemde manieren, zodat accounts op de juiste manier worden opgehaald.

Als accounts niet op een van de ondersteunde manieren worden toegewezen aan salesmedewerkers, laat uw Sales Navigator-ondersteuningsteam dan weten hoe accounts worden toegewezen, zodat zij kunnen nagaan of Sales Navigator uw aangepaste configuratie ondersteunt.

5. Zorg ervoor dat contacten worden toegewezen aan salesmedewerkers op een van de ondersteunde manieren.

Sales Navigator haalt contacten op namens individuele salesmedewerkers om hen op de hoogte te houden van functiewijzigingen en andere updates voor hun belangrijke contacten bij beoogde accounts.

Sales Navigator bepaalt op de volgende manieren welke contacten worden gesynchroniseerd: 

A. Sales Navigator synchroniseert contacten die eigendom zijn van de eindgebruiker die gekoppeld is aan een account in eigendom (of een account van een teamlid).

B. Sales Navigator synchroniseert contacten die via contactrollen zijn gekoppeld aan kansen die eigendom zijn van de eindgebruiker (of een teamlid zijn van) en een geassocieerd account hebben dat eigendom is van de eindgebruiker (of een teamlid zijn van).

Als contacten niet op een van de bovenstaande ondersteunde manieren worden toegewezen aan salesmedewerkers, laat uw Sales Navigator-ondersteuningsteam dan weten hoe contacten worden toegewezen, zodat zij kunnen nagaan of Sales Navigator uw aangepaste configuratie ondersteunt.